Woningen van arbeidsmigranten krijgen vanaf nu een keurmerk. Deze kwaliteitsstempel laat direct zien aan werknemers, werkgevers, gemeenten, buurtbewoners en dergelijke dat de woning van een arbeidsmigrant in orde is. De circa 300 000 arbeidsmigranten in Nederland met een woning die in orde is ontvangen een keurmerk. Dit wordt gedaan door huisvestings- – en uitzendbureau’s.

Omdat vele gemeenten bang zijn voor de instroom van talloze arbeidsmigranten, zeker wanneer per 1 januari de grenzen open gaan voor Bulgaren en Roemenen, is dit keurmerk in het leven geroepen. Op deze manier willen gemeenten overlast verminderen en de leefbaarheid verbeteren. Ook worden vele malafide verhuurders zo aangepakt.

Het keurmerk werd deze week gepresenteerd door Minister Blok in Tilburg. De eerste keurmerken werden uitgedeeld aan een geselecteerde groep arbeidsmigranten. Voor veel arbeidsmigranten wordt het met dit keurmerk gemakkelijker een burgerservicenummer te krijgen. Veel gemeenten willen eerst zien dat een arbeidsmigrant ofwel werk en / of een goede huisvesting heeft. Dit proces wordt met het nieuwe keurmerk versoepeld.

 

Bron: Dagblad van het Noorden 13 december 2013.

Rate this post