Uit onderzoek is gebleken dat het vertrouwen op de Nederlandse woningmarkt voor de twaalfde opeenvolgende maand is gestegen. Dit wordt geconcludeerd in een onderzoek gedaan door de Vereniging Eigen Huis.

Samen met de TU-Delft heeft de Vereniging Eigen Huis een marktindicator, die afgelopen maand uitgekomen is op 83 punten. In november stond de indicator nog op 81, wat een kleine stijging betekent. De Vereniging stelt daarom ook dat het vertrouwen, wat zo enorm is gedaald sinds het aanvangen van de crisis, weer is ingehaald. In vergelijking met vorig jaar is het vertrouwen van de consument enorm toegenomen. Vorig jaar stond de indicator namelijk nog op 51 punten.

De indicator loopt tot 100 punten, op dit punt is de woningmarkt compleet neutraal. Ook is het groeiende vertrouwen te zien aan een stijging in huisverkopen. Daarnaast is ook een deel van de stijging te verklaren door relatieve politieke rust in Nederland. Echter blijven veel huizenkopers onzeker over koopkrachtontwikkeling en de werkeloosheid, aldus Rob Mulder, directeur bij de Vereniging Eigen Huis.

Bron: www.bnr.nl

Rate this post